Muinasehituse suvekool 2019

Muinasehituse õppetöö käigus jätkatakse poolelioleva rõhtpalkhoone ehitamist, rõhuasetusega hoone katusekonstruktsioonidele. Lisaks viimistletakse lauda ukseava ning ehitatakse uksed juba olemasolevatele hoonetele, milleks on sepikoda ja ait. 


Ehitamisel kasutatakse ainult käsitööriistu nagu kirves, liimester, vändaga puur, nuga ja peitel. 20. juulil toimub ka üks rauasulatuseksperiment, mille käigus üritame korrata ja võimalusel ületada eelmise aasta head saaki pooleteisekilose rauapätsi näol.

Kõrvaltegevustena teeme lõkke peal süüa, harjutame odaviset, sepistame ja teeme tinavalu.

 

AJAKAVA

08.07.2019 saabumine Rõugesse, tutvumine muinastalu ja linnamäega ja ettevalmistused ehituseks

9.07.2019 kuni 19.07.2019  eksperimentaalarheoloogia suvekool

20.07.2019 Rõuge muinaspäev. Tegemist on avaliku üritusega, mis on suunatud arheoloogia populariseerimiseks

21.07.2019 muinastalu konserveerimine ja lahkumine

 

REGISTREERUMINE

Kogume osalejatelt 10 eurot päeva kohta toidu ja majutuskulude katteks. Kui soovite tulla oma majutuse ning toidukotiga, siis on osalemine tasuta. Majutus osaleja soovil kas Rõuge Rahvamaja põrandal või Muinastalus, seega on tarvis kaasa võtta isiklikud magamistarbed. Rahvamajas on ka WC ja dušš.

Registreerumiseks saatke e-kiri aadressile: ragnar.saage@ut.ee täpsustades, millistel kuupäevadel soovib osaleja kursusest osa võtta.

Tartu Ülikooli tudengitel on võimalus saada seal toimetamise eest ka 3 EAP-d juhul kui teil on varem läbimata aine HVAJ.01.004 Muinastehnoloogiate praktika.

 


Eelmine
Pakume õpilastele kooli õppekavaga seotud hariduslikke teemapäevi
Järgmine
Vaatame tagasi aastale 2020