Muinasmaja kahe palgikorra kõrgune

Vaatamata sellele, et muinasmaja ehitajate hulgas pole kedagi, kellel oleks varasemat palkmaja ehitamise kogemust, said kõik oma tööga suurepäraselt hakkama. Maja alumised kaks palgikorda on paigas. Osad eile usinalt liimeistri ja kirvega töötanud piigadest käisid täna palgivahede soojustamiseks turbasammalt kogumas. 

Projektis osalejad on jätkuvalt entusiastlikud. Töö kulges nagu iseenesest. Kedagi ei olnud vaja suunata, kõik leidsid objektil ise oma koha. Erinevalt eilsest, kus põhieesmärgiks oli teadmiste ja oskuste omandamine, sai täna töö otstarbekamalt jaotatud. Ühe tööoperatsiooni  teostamine jäi algusest lõpuni sama inimese ülesandeks. Üritame tööd teha nii, et ennast paari esimese päeva jooksul läbi ei põletaks. Paraku on kõigil suur soov muinasmaja selle suve lõpuks valmis saada, seega tegutsetakse usinalt.

Esmapilgul lihtsana näiva samblakorjamise töö juures olid omad raskused ja seda sõna kõige otsesemas mõttes. Korjamine iseenesest ei olnud tõepoolest vist väga kontimurdev, aga märg sammal tuli ka metsast välja tarida ja teekond samblakogumise kohalt metsa servani oli u 2 km pikkune. Tüdrukuid oli metsas täna neli ja kokku korjasid nad päris aukartustäratava koguse sammalt. Et kõik kogutud sammal metsast välja tuua, oli vaja kaks korda sama tee jalge alla võtta. Seda, mis täna Rõuge muinasmaja juurde jõudis, jätkub aga vaid kahe palgikorra vahele. 

Senise kogemuse põhjal tundub, et kuigi palkmaja ehitamine füüsiliselt siiski pigem raskete tööde hulka kuulub, ei ole see ka midagi sellist, millega teostamine ilmvõimatu oleks. Kui natuke asja üle mõelda ja materjali tundma õppida, võiks sellega hakkama saada igaüks, kellel asja vastu piisavalt huvi. Seda räägime aga praegu. Homme alustame uksekoha tegemist. See on jälle midagi uut ja kuidas me sellega hakkama saame, selgub juba homme. 

Eelmine
Muinasmaja ehitamine Rõuges algas edukalt
Järgmine
Muinasmaja kogub populaarsust