Rõuge muinastalu rekonstrueerimine algab taas

4. juulil 2016 alustame uue hooajaga Rõuge muinastalu rekonstrueerimistöödel. Oodatud on kõik, kel soovi järele proovida, kas palkmaja ehitus ajastuomaseid tööriistu ja arhailisi töövõtteid kasutades on ikka kontimööda. Samuti ootame kõiki endiseid ja uusi muinasaja ja muinasmaja huvilisi ajaloo-ja arheoloogiasõpru uudistama, kuidas meil läheb. Projekti aktiivne periood lõpeb 24. juulil.
Hoonete rekonstruktsioonide ehitamine toimub talgutena praktilise koolituse vormis. 2016. aastal on planeeritud aida ja sepikoja ehitusega jõuda faasi, kus hooned on kaitstud kahjustavate ilmastikumõjude eest. Plaanis on lõpetada aida katusekatte paigaldamine (2015. aastal laotud rookatuse hari kaetakse mätastega) ning katuse tugikonstruktsiooni ehitamine ja katusekatte paigaldamine sepikojale. Sepikojale on plaanis paigaldada mätaskatus ning katuse siseküljele tuleohutuse eesmärgil saviga määritud vitspunutis.

Kui tunned endas piisavalt muinasaja naise või mehe hakkamist ja otsustad meie meeskonnaga liituda, hoolitseme selle eest, et su kõht oleks täis. Põrandamajutus Rõuge rahvamaja külalislahke katuse all oma mati või madratsi peal. Soovi korral võid ka öösel maitsta muinasmaja elu võlusid ja oma päevatööst väsinud keha ehedal rauaaja magamisasemel välja sirutada.

Muinastalu asub Rõuge asulakoha ääremail, maalilise Ööbikuoru serval. Rõuge on imeline paik oma kauni looduse ja seitsme maalilise järvega. 

Kui tunned, et aktiivne puhkus suve ühel ilusamal kuul on just sinu jaoks, registreeri end siin ja kohe. Küsi lisa viire.kobrusepp@gmail.com või (+372) 55 48 781.
Eelmine
Ametlikult on 2014. aasta hooaeg Rõuge muinastalus lõppenud
Järgmine
Rõuge muinastalus on taas elu