Esimene nädal muinasmaja ehitusel on lõppenud

Esimene nädal muinasmaja ehitusel oli väga edukas. Kõik kes Rõuges muinasmaja ehitusel osalesid, võivad oma kätetööga ülimalt rahul olla. Viis palgikorda saime paika. Maja seinad ulatuvad juba rinnuni.

 

Oma ohvri kuumus lõppkokkuvõtteks ikka nõudis. Pidime tunnistama, et inimene pole masin. Kui nädala esimesel poolel suutsime päevas palgikorra seina saada, siis viienda palgikorra paigaldamiseks kulus terve reede ja pool laupäevast pealekauba. Viis palgikorda nädala jooksul on meie endi arust aga siiski üsna edukas tulemus. 

 

Paralleelselt toimus ka hoonepõhja täitmine pinnasega. Seal kus majaseinte ja maapinna vahel tühjus haigutas, pandi palkide alla kive ja niiskuse isolatsiooniks kasetohtu.

 

Kuna palgitöötlemiseks mõeldud suursaag tuli kasutusele alles 19. saj, tuleb meie muinasmaja puhul ukseplangud ja katuselauad palgist samuti kirve abil kätte saada. Lisaks kirvele kasutatakse selleks abivahendina vaid kiilusid. Kuna ukseava on valmimas, hakkasime asjaga vaikselt pihta. Esimese palgijupi saime pooleks küll. Tuleb vaid leida võimalikult oksavaba ja mitte keerdukasvanud puu, siis peaks päris libedalt minema.

 

Esimese nädalaga võime ülimalt rahule jääda. Pool maja kõrgusest on käes ja palju oskusi juurde saadud.

 

Tahan siinkohal veelkord tänada kõiki, kes muinasmaja ehitamisel osalesid. Te olite megatublid :-) ja ma läheks iga kell teiega koos luurele. Suur tänu ka neile, kes maja uudistamas käisid ja küsimusi esitada julgesid.

 

Kuidas asjad Rõuges edasi arenema hakkavad, saab teada juba nädala pärast. Kõik kel vähegi huvi, võivad alates 26. juulist taas meie tegemisi kas kohapeal või veebi kaudu jälgida. Oodatud on kõikvõimalikud teemakohased küsimused.

Eelmine
Uued töövõtted ja kõige pisem ehitaja
Järgmine
Muinasmaja ehitamise esimene nädal kiirluubis