Muinasmaja ehitamine jätkub uue meeskonnaga

26. juulil alustasime muinasmaja ehituse teise etapiga. Ehitusplatsil on uus meeskond, kes esmaspäeval oma esimese kogemuse said. Uutele abiks ja toeks on Andrus 'Ammon', kes esimese nädala jooksul omandas sellisel hulgal teadmisi, et neid ka teistega jagada. See, et meie toimetamised Vikerraadio uudistes esmaspäeval maha hõigati, on kohale toonud nii mitmedki uudistajad.

Esmaspäeval alustas muinasmaja ehitusel uus vahetus. Vanast meeskonnast on alles vaid Ammon, kes uutele eelmises ehitusetapis omandatud oskusi ja teadmisi edasi annab. 5. juulil alustas tema samast punktist, kust selle nädala ehitajad. Tänaseks on ta jõudnud sellele tasemele, et uutele omandatud kogemusi jagada ja nende tegemisel silma peal hoida. Seega oleme jõudnud tõdemuseni, et selle tööga peaks hakkama saama igaüks, kel vaid piisavalt huvi ja tahtmist.

Osa uuest meeskonnast on taaskehastajad seltsist Idatee Vardjad. Taaskehastamine on hobi, mille käigus inimesed ajastukohaste rõivaste ja tööriistade kasutamisega, söökide, jookide, tööde ja meelelahutuse proovimisega kogevad elu nii, nagu see mõnel varasemal perioodil ajaloos olla võis. Rõuge muinasmaja ehitamisel kaasalööjate huviperioodiks ongi noorem rauaaeg.

Vaatamata sellele, et ehitajad alles kohanesid uue olukorraga ja õppisid seda, kuidas vaid kirvest kasutades maja ehitada, sai palgikord siiski õhtuks paika. Muinasmaja seinad ulatusid esmaspäeva õhtuks keskmist kasvu inimesele juba lõuani. Teisipäeval oli plaanis paika saada ka seitsmes palgikord. See eesmärk sai peaaegu täidetud, vaid imevähe jäi vajaka. Kolmapäeva hommikul on vaja veel veidi kohendada otsaseinte varasid ja saabki sambla kuuenda ja seitsmenda palgikorra vahele panna. Ka uksekoht saab seitsmenda palgikorraga oma täiskõrguse.

Selle nädalaga peame muinasmaja seinad valmis saama, et järgmisel nädalal katuse ehitusega algust teha.

Esmaspäevased Vikerraadio uudised tõid kohale varasemast rohkem uudishimulikke, kes tahtsid oma silmaga ära näha, kuidas rauaaja maja ehitatakse. Loodame, et nende hulk kasvab veelgi.

Eelmine
Muinasmaja ehitamise esimene nädal kiirluubis
Järgmine
Muinasmaja vajab kerisahju meistrit