Muinasmaja ehitamine Rõuges algas edukalt

Projekti esimesel päeval sai paika muinasmaja esimene palgikord. Ilmataat pani proovile meie vastupidavuse ja lülitas päikese täisvõimsusele. Allaandjaid sellegipoolest meie hulgas ei olnud. Kirvetöö proovisid järele ka projektis osalevad tütarlapsed.

Tänane päev möödus palkmaja ehitamise põhitõdede ja töövõtete õppimise tähe all. Abiks oli rahvusliku ehituse spetsialist Joosep Metslang, kelle juhendamine aitas meid selles töös üsna suure sammu võrra edasi. Saime teada, mida tuleb palkmaja ehitamisel silmas pidada, kuidas palke omavahel sobitada ja kirvest mingi konkreetse töövõtte puhul käsitseda. 

 

Esimene päev oli kõigile kogemusterohke. Ühise töö tulemusena sai paika muinasmaja seinte esimene palgikord. Ette on valmistatud ka teise palgikorra küljeseinte palgid.

 

Kirvega maja ehitamine ei kuulu kindlasti kergete tööde hulka. Seda tõdesid nii mõnedki meie hulgast. Sellele vaatamata keegi ei nurise. Kõigil osalejatel jätkub entusiasmi ja soovi jätkata ning sellest projektist võimalikult palju õppida.

Eelmine
Projekt käivitub 5. juulil 2010
Järgmine
Muinasmaja kahe palgikorra kõrgune