2024 hooaeg avatud!

2024. aasta muinastalu hooaeg Rõuges on avatud. Eelmisel nädalavahetusel sai käidud aida katust kohendamas. Loodus on Võrumaa mägede ja orgude vahel juba roheline. Ka muinastalu peenardel lokkab murulauk, küüslauk, hapuoblikas ja kummel. Hooned on talvele ilusti vastu pidanud.
Vaata galeriid uudise lõpus!

Aeg on sealmaal, et suvised tegevused paika panna. Ka sel suvel on vabatahtlikud Rõuge muinastallu oodatud. Rõuges oleme ajavahemikul 15.–21. juuli.
Tööpäevadel on plaanis ehitada lauta sulgusid ja sõimesid ning aiamaale piirdeaedasid. Samuti vajab lõhestamist üks palk, mis läheb muinasmaja katusele. Valmistame ka ühe suurema ummiku vee jaoks. Kohaldame eelmistel aastatel valmistatud pingid tööjärideks, et oleks võimalik nende peal hakata valmistama viikingipäraseid tööriistakaste.

Kolmapäeval ja neljapäeval on plaanis läbi viia tööriistakastide töötuba, mida viib läbi Meelis Kihulane. Inimesed, kes soovivad kastid valmistada enda tarbeks, tasuksid koolituse, materjalide ja sepistatud hingede eest 100 eurot. Kui tööriistakast jääb muinasmajale, siis osavõtja koolituse eest ise tasuma ei pea. Palume varakult teada anda, kes on huvitatud selles töötoas osalemisest, siis teame, palju hingesid laseme sepal sepistada ning palju puitmaterjali koguda. Selleks saatke e-kiri aadressile tiit.kobrusepp@gmail.com.

Neljapäeval ja reedel on plaanis jälle üles ehitada rauasulatusahi, milles hakatakse laupäeval toimuval muinaspäeval rauda sulatama.

Laupäeval toimub muinaspäev. Peagi saadame selle kohta rohkem infot!
Majutus toimub sel aastal koolimajas. Põrandakoht ja pesemisvõimalus inimese kohta on seal 7 eurot/ööpäev. Inimesed, kes soovivad muinastalus ööbida ja kooli pesemisvõimalusi ei kasuta, ei pea majutuse eest tasuma. Plaan on ka sel aastal õppeköögis suures pajas toitu valmistada. Paluks juulikuu alguseks teada anda, mis päevadel keegi koolis ööbib ja meiega ühes lauas sööb. See info on vajalik menüü paika sättimiseks ning toiduainete ostmiseks eelnevalt hulgilaost. Hea oleks teada, kas kellelgi on mingite toiduainete suhtes allergiaid või muid erisusi.
Kohtumiseni Rõuges!

Eelmine
Rõuge suvi 2023!
Järgmine
Rõuge muinaspäev 20.07.2024!