Rõuge suvi 2023!


Rõuge suvi!

Juba varsti kostab Rõuge muinastalus jälle kirveste toksimist!

Rõuge muinasasula oli järvede kaudu tihedalt seotud põhja-lõunasuunaliste kaubateedega, mistõttu tekkis mõte sel suvel valmistada eksperimendi käigus vanim teadaolev siinkandis kasutusel olnud muistne veesõiduk - ruhe. Sellega saavad muinasasula elanikud ja külastajad hakata Rõuge järvedel ringi liikuma.

Niisamuti läheb platsil lahti usin palkide lõhestamine. Paljud päikese ja vihma poolt räsitud kisklauad muinastalu katusel tahavad välja vahetamist ning aidagi rookatus ootab kohendamist.Kompleksi külastajad saavad seda kõike oma silmaga järgi vaadata ja küsimusi esitada. 10. juulil algav töönädal päädib 15. juulil muinastöötubade päevaga, kus:

🪓paljud Edeva Eremiidi puutöökooli õpipoisi- ja selliõppe õpilased õpetavad noortele, kuidas puutööd ennevanasti tehti. Too sinagi oma laps oma käelist osavust järgi proovima!
🧶Samal ajal tutvustab TÜ arheoloog Riina Rammo, kuidas ennevanasti kangast püsttelgedel valmistati ning
🐑Eve Rannamäe kõneleb lammastest, kellelt lõnga jaoks materjal saadi.
🥗Kes aga soovib maitsta muinasaegseid hõrgutisi, siis seda on võimalik teha püstkojas, kus lõkke ääres toimetab meisterkokk Epp Mihkels.

Muinasmaja sõbrad, kes soovivad meie juures öö peale jääda, saavad seda teha talukompleksis ja meie õuele ülespandud suurtes telkides. Mõistliku hinna eest saab majutust ka kõrvalasuvas kämpingus. Kuna periood on selline, kus palju rahvast siinkandis liikumas, siis kämpingukohtade broneerimisega ei tasu venitada.

Peatse kohtumiseni!
Rõuge muinastalu meeskond
Eelmine
Töötoad ja koolitused Rõuge muinastalus aastal 2022